+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Varmasti jo jokainen suomalainen on jo hyvin tietoinen Leijonien Maailmanmestaruudesta! Medioiden julkituoma “kännääminen” ja julkinen humalassa esiintyminen, oli minusta kyllä suhteessa tapahtuman ainutlaatuisuuteen, suuresti liioiteltua. Olin itse paikalla Kauppatorilla kuvaamassa ko. tapahtumaa 360 virtuaalipanoraamoiksi ja minusta koko tapahtuma oli hienosti järjestetty ja yli 100.000 päisestä yleisöstä huolimatta koko homma pysyi hyvin kuosissa.

Leijonien Maailmanmestaruus 16 vuoden tauonjälkeen tuli aikamoisena yllätyksenä ja vaikka tiesimme jo muutaman päivän etukäteen, että näin saattaa käydä, emme kuitenkaan uskaltaneet ruveta suunnittelemaan kuvaamis- tai muita sopimuksia tapahtuman virtualisoimiseksi. Tämä aiheutti sen, että mestaruutta seuraava päivä olikin sitten aikamoista juoksua. Aamulla toimistolle (Joensuussa) kamat kasaan (kuvausmastot, kamerat, linssit, akut, laukaisimet yms yms tarpeellinen) ja kaikki oli testattava ennen matkaan lähtöä. Matkaa kertyy edestakaisin kaiken kaikkiaan yli 900 kilometriä ja ensimmäiset esitykset oli luvattu medialle jo seuraavaksi aamuksi.

Lähdin matkaan Joensuusta puolenpäivän maissa ja saavuin perille kuuden aikoihon. Parkkipaikan sain onneksi läheltä tapahtumapaikkaa, Kluuvin parkkitalosta. Parkkitalosta lavan eteen kameroiden kanssa raahautuminen ja ihmismassan välissä puikkelehtiminen otti aikaa n. 50 minuuttia. Kuvaus toteutettiin yhteistyössä Joensuulaisen ravintola Bar Playn ja Yle:n kanssa. Iso kiitos Yle:n järjestäjille, sillä ilman heitä en olisi päässyt edes lähelle lavaa. Sain onneksi kuvausluvat ja kulun myös lavan taakse, jossa myös muutaman panoraaman kuvasin.  Lopetin kuvaukset lavanedessä taktisesti n. 10 minuuttia ennen kuin tilaisuus loppui, koska muuten en laitteineni olisi enää päässyt takaisin parkkipaikalla, luulisin. Takaisin Joensuun toimistolla olin n. 3.00 yöllä ja ensimmäiset esitykset saatiin jakonn seitsemän aikaan aamulla. Joten pituutta työpäivälle kertyi suhteellisen mukavasti 😉

Yle:n julkaisemaan panoraamaan pääsee tutustumaan TÄSTÄ. Esitystä on käyty katsomassa varsin vilkkaasti ja se on poikinut useita sähköposteja ja kyselyitä. Tähän mennessä on tullut ainoastaan positiivista palautetta. Toivotaan että myös jatkossa 🙂 Toki kuvat on otettu mastolla ilman kolmijalkaa, joka asettaa aivan omat haasteensa ja pieniä kuvien stichausvirheitä varmasti löytyy. Tällaisessa tilanteessa jossa on paljon ihmisiä ja alue jossa kuvataan on aivan täynnä muitakin kuvaajia ja median edustajia, ei vain yksinkertaisesti ole mahdollista ruveta ottamaan virheetöntä kuvaa.

Tietokoneille suunnattu kokonaisesitys löytyy TÄÄLTÄ. Kuvasin myös läjän ns. tavallisia stillejä, panoraamoja ja muita otoksia jotka löytyvät 360 panoraamaesityksen sisältä linkitettynä. Pääset myös TÄSTÄ katselemaan kuvakansiota.

Kaikki 360 panoraamakuvasisältö tullaan tekemään myös iPad ja iPhone yhteensopiviksi, mutta tekeminen ottaa aikaa, joten ne päivittyvät myöhemmin. Ensimmäinen perusesitys on jo iPadilla katseltavissa tästä

osoitteesta: http://www.360panorama.fi/iPad/MMLeijonat2011/Leijonattorilla20115.html

Olemme tehneet aiheelle myös oman Facebooksivusto. Päivitämme sinne tiedot uusien esitysten julkaisemisesta ja muista uutisista. Sinne voi myös paikalla olleet katsojat ladata omia kuvia ja videoita. Pääsen sivuille TÄSTÄ.

Saarikorpi.com Facebook sivuille voit liittyä TÄÄLLÄ lisäilen sivuille linkkejä projekteihini yms. jos kiinnostaa seurailla, niin helpoiten se käy liittymällä sivuilleni.

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO